MAMMAROLLENS FAENSKAP!

9
    16.02.2013 // 08:44 // Blogg

Det er mye jeg har lært og erfart gjennom mine 2 graviditeter og 2 barn. Å være mamma følger med seg stort ansvar, ikke bare ovenfor barnet men også seg selv. Mye forventes og mye skal læres. Tålmodighet for eksempel er det ikke alle som gledelig har fått utdelt. Åssen man skal oppføre seg er det ingen fasit på, vi må kun gjøre det beste vi kan, noe de aller fleste gjør. Det er en uskreven regel som de fleste av oss følger: er du mamma, da skal du snakke dritt om andre mammaer (eller alt mulig annet). Vi går hjemme med barna, sitter på kafeer med venninner og barn hvor slarva som regel går i ett. Vi går på lange turer med barnevogn hvor muligheten er stor for og få tømt ryggraden. Vi går på aktiviteter med barna, hvor vi har stor mulighet til å observere andre foreldre, positivt og negativt. Går jeg forbi kafémødre, kjenner jeg blikkene brenner seg fast i ryggen min og jeg kan banne på at den store ræva mi blir nevnt "det går vell an å trene når man har barn, man behøver ikke gi helt slipp på seg selv. JEG trener, da kan alle andre det også". Mødre er selvgode fruer, som har alt for god tid til å snakke med andre mødre i småbarns perioden. Det blir snakket stygt om barna, om kroppen, om håret, om kles stilen, om vogna, om byturer, om oppdragelse om om om om. Helst burde vi vært stæsja opp hver dag, ha den fineste hvite vogna til 14.000 lapper, ha rene klær, være rolig men streng (en glipp er IKKE lov), vi skal trene, spise sunt, lage maten selv, være husmor(men ikke for mye, da er man en dårlig mamma), vi skal skjemme bort mannen, vi skal bli skjemt bort, vi skal ha den beste mannen (problemer er uaktuelt, selv om mannen ofte er ett problem), vi skal på alt som koster penger (men ikke for mye), vi skal ditt vi skal datt. Og det er aldri noe feil med de man selv er sammen med, de er mødrenes Gud. Det har alltid vært lett å se seg selv, ikke andre. Har jeg klart det burde du klare det. Men vi alle er forskjellig, med forskjellig bagasje og forskjellig styrke. For hver enkelt er sine egene følelser sin egen realitet. Mødre får tilsnakk for å amme offentlig. Men når dem selv er sulten spiser de, babyen derrimot skal helst sitte på et bakteriefylt toalett å spise fra puppen til mor, det er nemlig ekkelt for de andre.

Mødre snakker høyt om mobbing "hva om barna blir mobbet gjennom oppveksten". Det er vell blant topp 10 bekymringer når det kommer til bhg-skolegang. Det må være grusomt å oppleve, både for barnet og for hjelpeløse foreldre. Faktumet er at det starter allerede da dem ligger i magen. "Hun der var ikke særlig fint gravid", "det ser ser ikke ut som om hun er gravid engang", "lurer på åssen den ungen blir seendes ut med de foreldrene" bla bla bla, jatta jatta jatta. Vi mobber. Mødre mobber barn, mødre mobber mødre. Kanskje på tide og ta seg selv i nakken, legge fra seg trangen til å snakke nedlatende? Ja jøss, noen må man bare nevne, men alle? Vi mødre blir også uglesett av andre utenom mødre. Vi tar jo tross alt hele veien med barnevogna, vi går som vi eier gata. No shitt Sherlock! Barnevogna er ikke akkurat liten og veier alt ifra 5-15 kg, med 5-15 kg baby oppi. Fortauene er ikke akkurat store, ergo, vi bruker plass. Sorry for at jeg ikke er Hulken å løfter vogna over hodet idet du skal forbi så du kan få plass til dine usle små føtter. Vi bruker all plass på innesteder, som senter og kafé. Helst skulle vognen stå utenfor, uten tak og i regn. Vi mødre bruker alt for mye penger på oss selv, når vi egentlig burde bruke alt vi eier på barnet og sparing. Om man ser bra ut, sminker seg å steller håret, ja da bruker man alt for mye tid på seg selv, stakkars unge som har sitti så mye alene (men må ikke glemme, ser vi slitne ut burde vi ta bedre vare på oss selv). Er man alenemor, ja da har man mislyktes i livet. For ikke å snakke om de som koste seg på fylla med ett mannfolk dem ikke kjente for så å beholde ungen alene. De burde skammes. Vi snakker om andre mødre, andre snakker om oss. Vi går under kategorien mafiamoms. Personlig liker jeg å kalle meg selv for, terrortøsa. Vi er vandrenes blink, og vandrenes pil.

Det er herlig å være mamma <3

Mine kategorier for å være en bra mamma er:

- elsk barnet
- se barnet
- gjør så godt du kan
- sett barnet ALLTID først
- trenger du hjelp, be om det!

Dette gjelder ikke alle, slik at ikke alle hårsåre hormonelle løver skal begynne å grine.

Ønsker alle en fin lørdag:)

Edel Kjensli //  16.02.2013 //  10:17
<3 <3 <3 Stolt <3 <3 <3

Klem mamma
Karin //  16.02.2013 //  10:48
Digger deg Karoline!! Du skriver så flott og jeg småhumrer her jeg sitter og kan kjenne igjen både det ene å det andre.Likte så godt det du skrev på slutten.Enn om alle kunne tenkt sånn. Bare det å be om hjelp om man trenger det...det er kjempeviktig! Jeg digger deg! Ønsker deg en deilig helg.Klem
Lisbeth //  16.02.2013 //  12:16
Du treffer spiker`n på hodet her, utrolig hva jeg kjente meg igjen i!! Du er bare herlig, Karoline :-) Digger deg, du er helt rå! Fantastisk hvordan du klarer å sette ord på ting.

Ha en herlig helg med gutta dine :-)

Klem Lisbeth.
Marie //  16.02.2013 //  12:47
Helt fantastisk skrive Karoline!!:) Du er utrolig flink og sette ord på ting:) Så nydelige mor og sønn bilder<3 Helt enig med dine kategorier for og være en bra mamma:) Den kategorien slå du mer en lett, du er en FANTASTISK mamma!!:)

Klem fra Marie ("heste marie") :)
Navn //  16.02.2013 //  19:18
Må bare si det,sorry språket og alt det der,men dette var DRITBRA! Herregud,du skriver som ei gudinne! Hehe.. Humrer for meg selv,og alle mødre som sitter der og rakker ned på MEg og MIN digre rumpe! ;-)
Elin //  17.02.2013 //  09:32
Du skriver asså så bra:) Må være godt å klare å skrive og sette ord på ting og følelser på den måten du gjør:) Kjempefine bilder av deg og vakre Fillip Emilian:) Heldige guttene dine som har deg til mamma<3<3 Klem Elin:)
okeyliksom //  17.02.2013 //  10:02
For en nydelig gutt du har! smelter lett hjertet hos folk :)
Marte Andrea //  17.02.2013 //  10:50
Detter er så sant!!

Ha en fin søndag:)
Malin Therese <3 //  20.03.2013 //  21:28
helt RÅTT skrevet !! :D


hits