VI FOMLER I MØRKET

God morgen der ute. 

Nå sitter jeg ved kjøkkenbordet å spiser frokost. Ungene er hos sin mommo og besse, så her er det en veldig rolig morgen. Sett bort i fra at jeg plagde mannen på morgningen, og sparket han ut av sengen, ja sparket, for å lage deilig kaffe til a mor. Som jeg forøvrig måtte stå opp å hente selv... 

Men her sitter jeg, i mitt eget hjem. Jeg har sovet trygt i min egen seng. En varm og god seng. Jeg har til og med vært så heldig å dele natten med en jeg er fryktelig glad i. En selvfølge tenker jeg. Bortskjemt tenker andre. For det livet vi lever, det er fylt til randen av kontraster. 


 

Jeg var ekstra sulten i dag, så jeg lagde meg hele tre brødskiver til frokost. Jeg ristet brødet, smurte på smør like etterpå slik at det smeltet på brødskiven. Smurte på leverpostei og skjerte opp agurk. Fylte den superkule uglekoppen min med varm kaffe, og helte oppi litt fruktjuice i glasset mitt. En selvfølge for meg. En luksus for andre. 

Jeg finner frem =Oslo bladet jeg var så heldig og få i går av en selger. Ja, jeg fikk det. De som har minst, gir mest. Den slår aldri feil. I går var jeg og to andre ute med prosjektet "Med hjerte for gata" for å dele ut litt utstyr. I går var det stille ute. Flere hadde lagt merke til det, det var veldig stille. Om det er kommunen som har jagd bort brukerne fordi det er noe offentlig som skjer i Oslo, eller om det er en annen grunn det vet jeg ikke. Men på flere hjelpesentraler, og fra flere av brukerne fikk vi høre at det var merkelig stille. 

Vi får alltid så mange takknemlige gjester til oss. Jeg gleder meg til dagen jeg kan kalle dem noe annet enn gjester. For jeg føler meg så hjemme når jeg er der. Null fasade, man kan snakke om alt, man blir møtt uten filter. Jeg trives med det jeg gjør, jeg trives med dem på gata.

Jeg har bladd meg gjennom bladet jeg fikk av denne herremannen. Jeg sa jeg kunne betale. Jeg sa han kunne selge det til noen og få penger for det. Han så rart på meg. Og jeg skjønner det. Jeg skjønte det etterpå. Hvorfor skal ikke de som har minst få gi? Uten at man skal gi dem medlidenhet tilbake. For en ufin ting å gjøre. Nestegang jeg får en gave, skal jeg kun takke pent. Det er godt å gi, uansett hvor man står. Jeg følte meg ganske priviligert. Og jeg dro samtidig med meg en lærdom. Ikke bøy hodet ned for andre. 

Jeg er kjempe fornøyd med bladet =Oslo. Jeg syntes det alltid leverer. Det er gode artikler, det er ærlig, det er selvopplevde historier fra selgere, det er selvskrevende dikt. Jeg har mer enn en gang blitt inspirert. Jeg har mer enn en gang felt tårer. Det er så ekte, så sterkt. Jeg kjenner meg igjen i mye. På samme tid er det så langt fra virkeligheten som jeg noen gang har vært, eller vil komme. Men gjennom bladet, får jeg æren av å oppleve med dem. Bli enda mer inspirert, lære mer. Jeg kom over ett dikt fra en selger, dette vil jeg dele med dere. Det var sterkt, og så vakkert skrevet. Få setninger, stor makt.  

 

6 kommentarer

charlotte79

05.03.2016 kl.13:04

Megafon? Kjenner flere som selger det :) Husker hun ene fortalte at hun opplevde ofte både å bli spytter på... skjelt ut, ledd av osv når hun solgte megafon... Kjente eg ble helt flau og forbanna på enkelte!!!! Her går de ute i allslagt vær, uten skikkelige klær, fryser og e våt. Prøver å gjøre en ærlig jobb, istedenfor så mye annet de kunne gjort får å få penger. Og så blir de behandlet sånn!!!???? Kjenner raseriet bobler i deg.... Og det gjør det skjeldent!!!

Ja, vi har mye å være takknemlig får <3 <3 syntes dere gjør en så utrolig flott jobb... Ja, vet har ennå ikke sendt dere en pakke, rett og slett får eg e redd får å sende noe dere syntes e super teit.... :/ klær? E det greit?

Ønsker flotte deg en super lørdag:))

Grimsmo!

06.03.2016 kl.22:17

charlotte79: Megafon? Nei så grusomt. Noen mennesker er bare helt utrolig!!

Tusen takk =) Vi tar i mot det aller meste, brukt som ubrukt. Vi tar ikke imot store møbler eller barneutstyr.

JULIE ANDERSEN

05.03.2016 kl.13:25

Ha en fin lørdag <3 <3

Grimsmo!

06.03.2016 kl.02:56

JULIE ANDERSEN: Takk det samme :)

Edel

05.03.2016 kl.13:36

Utrolig godt skrevet.... Stolt av deg <3

Grimsmo!

06.03.2016 kl.02:56

Edel: Takk <3

Skriv en ny kommentar

Grimsmo!

Grimsmo!

27, Lørenskog

Jeg er ett sprudlende vesen med mye på hjertet. Jeg er en akkurat passe blanding av A4 og helt bak mål. Jeg er mamma for en gutt med vinger, og to gutter med beina godt plassert på jorda. Jeg er gift, å driver mannen min til vanvidd! Sammen skaper vi familiekaos og gode minner. Velkommen skal du være! Grimsmo.blogg.no på facebook.

lesere her akkurat nå

Kategorier

Arkiv

hits