hits

Hun kostet 300.000 å leke med...

Nå er vi mange som reagerer, og det er så bra! Vi må reagere! Skal ett rettssystem få være den som stopper grensen, alltid? Nei, det mener ikke jeg. Det er noe vi alle må være med på. Og det er flertallet enige i, at vi ikke kan stoppe å reagere nå. 

De 3 mennene som er anmeldt og siktet i voldtektssaken slapp unna med ett usselt erstatningskrav på 300.000 til offeret. De må betale i kr hva dem har gjort, men ikke fengsel. Hvor er medmenneskeligheten i det? For det første syntes jeg det er en latterlig liten sum å måtte betale for og ha gjort ett liv skittent. For ren, det vil hun aldri bli igjen. Hun vil alltid ha denne erfaringen med seg videre. Hun vil alltid få flash backs, hun vil alltid huske. Alltid være på vakt. Ja det koster dem 300.000 kr. Det er det hun verdt. For noe tull!

Det er vanskelig og anmelde en voldtekt. Nettop fordi det er noe av det mest ydmykende du kan bli utsatt for. Det er både skummelt, ekkelt og nedkrenkende. Det er ille, veldig ille og bli utsatt for en voldtekt. Og grunnet rettssystemet vi har her i Norge, så er det ikke alle som velger å anmelde. For ikke er det nok at man føler kroppen sin er skitten, men så skal man oppå det hele ikke bli trudd. Man skal rippe opp alt, om det i det hele tatt går til sak, for og mulig ikke bli trudd om man snakker sant. Eller kanskje få følelsen av at man var en grunn selv, til at det skjedde. 

Jeg forstår hvorfor mange ikke anmelder. Jeg gjorde det ikke. 

Etter en slik hendelse sitter man igjen med mange spørsmål, mange tanker. Som i alle negative situasjoner begynner karusellen i hodet å kjøre. Billetten man ufrivillig har måtte motta, sender deg på en karusell som spinner til du blir både uvel, kvalm og ikke minst redd. 

Spørsmålene som skyter mot karusellen er ofte:
 "Var det min feil? Gjorde jeg noe for at dette skjedde? Jeg stoppet det jo ikke? Jeg kunne ha stoppet det?! Vil noen tro på meg? Hva vil skje med meg nå? Orker jeg dette?"

Jeg syntes Andrea tar opp en viktig situasjon for oss nå. Hun er den som nå, som så mange andre før henne, velger å reise seg opp å kjempe tilbake. Gi tydelig signaler om at dette ikke er greit, at dette ikke kan gå ustraffet. Hun har kastet seg til ulvene, blottlagt sin historie, for å være en som forhåpentligvis lager en endring i systemet. For er det noe vi trenger på dette punktet så er det akkurat det. Voldtekt er en grusom, smålig og ussel handling. En handling hvor man går løs på ett menneske man vil kreve sin makt over. En handling som skjer i øyeblikket, men som blir med helt til graven. En handling som er svært ødeleggende for ett menneskeliv. Ødeleggende for en kropp. 

Jeg sier at kroppen blir skitten, for i mine øyne blir den det. Når noen krever kroppen til ett annet menneske uten samtykke, river den opp og ødelegger den.. Ja da blir kroppen din skitten. Dette har disse dyrene nå gjort, og de må betale 300.000kr for det. Det er det henne koster i systemet sine øyne. Det er det hendelsen koster å utføre. 

De må betale en regning for voldtekten. Ganske så sykt spør du meg!!

Én kommentar

Ida

04.06.2017 kl.12:37

Savner en oppdatering <3

Skriv en ny kommentar

Grimsmo!

Grimsmo!

28, Lørenskog

Jeg er ett sprudlende vesen med mye på hjertet. Jeg er en akkurat passe blanding av A4 og helt bak mål. Jeg er mamma for en gutt med vinger, og to gutter med beina godt plassert på jorda. Jeg er gift, å driver mannen min til vanvidd! Sammen skaper vi familiekaos og gode minner. Velkommen skal du være! Grimsmo.blogg.no på facebook.

lesere her akkurat nå

Kategorier

Arkiv